Način pripreme
Za ovaj šareni kolač odvojila sam belanca od žumanaca u dve posude. Šećer sa raspodelila ravnomerno u obe posude.
Prvo sam umutila belanca sa šećerom u vazdušast krem, nakon čega sam umutila i žumanca sa šećerom dok ne pobele, u njih sam dodala ulje, mirindu limun i brašno sa praškom za pecivo i hlebnom sodom, kojie sam prethodno prosejala.
U dobijenu smesu sam u porcijama dodala smesu od belanaca u tu sam već pažljivo mutila špatulom do dole na gore, dok nisam dobila ujednačenu smesu.
Podelila sam smesu ponovo na pola i u jednu sam dodala prosejan kakao.
Promešala sam pažljivo i stavila kašiku mirinde limuna da budu jednake gustine dve smese.
U maslacem namazan kalup za kolač sam počela da ređam dve smese.
U rernu zagrejanu na 160 stepeni na donji grejač sam stavila da se peče ukusan kolač, kad je došao do ivice kalupa uključila sam oba grejača.
Peče se dok čačkalica ne bude suva. Dekoracija kolača sa ukusom limuna je po vašem izboru.
Ja sam ukrasila istopljenom belom čokoladom i čoko krispijem.