Način pripreme
Iiznutrice dobro perite i očistite, stavite ih u šerpu sa malo posoljene vode i stavite na jaku vatru da provri, s vremena na vreme skidajte penu sa bujona.
Procedite bujon kuvanih iznutrica i sačuvajte, isecite iznutrice sitno. U šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu, sipajte i ugrejte ulje, dodajte sitno iseckan mladi luk, mirođiju i peršun.
Promešajte kratko i dodajte isečene iznurice, pržite dok povrće ne omekša. Dodajte proceđeni bujon i dobro očišćen i oprani pirinač. Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu. Skinite šerpu sa vatre.
Za zapršku u velikoj posudi umutite jaja, dodajte lagano 1 šolju vode, dodajte sok od limuna. Izjednačite temperature za zapršku i supu, dodajte topao bujon od supe u zapršku uz neprestano mešanje.
Dodajte zapršku u supu i promešajte.
Jednostavna, glatka i mnogo ukusna supica!