Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Grčka čorba sa pilećim iznutricama

Grčka čorba sa pilećim iznutricama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Grčka čorba sa pilećim iznutricama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Dajte da vidimo kako grci pripremaju ovu ukusnu pileću čorbicu Dobro im ide, da znate"

Potrebni sastojci

  • pileće uznutrice - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • peršun - 1 veza
  • mladi luk - 1 veza
  • mirođija - 5 strukova
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za zapršku
  • jaja - 2 komada
  • limun - 1 komad, sok
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Iiznutrice dobro perite i očistite, stavite ih u šerpu sa malo posoljene vode i stavite na jaku vatru da provri, s vremena na vreme skidajte penu sa bujona.

Procedite bujon kuvanih iznutrica i sačuvajte, isecite iznutrice sitno. U šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu, sipajte i ugrejte ulje, dodajte sitno iseckan mladi luk, mirođiju i peršun.

Promešajte kratko i dodajte isečene iznurice, pržite dok povrće ne omekša. Dodajte proceđeni bujon i dobro očišćen i oprani pirinač. Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu. Skinite šerpu sa vatre.

Za zapršku u velikoj posudi umutite jaja, dodajte lagano 1 šolju vode, dodajte sok od limuna. Izjednačite temperature za zapršku i supu, dodajte topao bujon od supe u zapršku uz neprestano mešanje.

Dodajte zapršku u supu i promešajte.

Jednostavna, glatka i mnogo ukusna supica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: