Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Okrugla proteinska lazanja (posna)

Okrugla proteinska lazanja (posna)

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Okrugla proteinska lazanja (posna)
Fotografije: Raya Andonova
1 / 4
20/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Za lazanju s ljubavlju ili kako se priprema posna i veoma ukusna proteinska lazanja"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 4 - 5
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • crveno sočivo - 1/2 šolje
  • paradajz - 1 konzerva
  • leblebije - 1 konzerva
  • crveni pasulj - 1 konzerva
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • paradajz pire
  • korijander - u prahu
  • beli luk - u prahu
  • majčina dušica
  • čubar
  • bosiljak
  • origano
  • so
  • ulje
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • biljno mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckamo i propržimo u ugrejanom ulju, zajedno sa opranim sočivom.

Dodajemo paradajz i začine, s vremena na vreme mešamo da se ne zalepi.

Na kraju stavljamo leblebije, crveni i crni pasulj, promešamo lepo i 2-3 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.

Za prirpremu lazanje malo namažemo pleh. U njega stavljamo prvu tortilju, namažemo je paradajz pireom. Odozgo rasporedimo deo nadeva.

Nakon toga još jednu tortilju, ponovo namažemo paradajz pireom i ponovo delom nadeva.

To radimo dok ne potrošimo nadev (ako potrošimo tortilje, a ima još nadeva, možemo ga pojesti tako, sa pirinčem ili da napravimo nešto kao burito), na poslednju tortilju ne stavljamo ništa.

Stavljamo u rernu sa uključenim gornjim grejačem na oko 180 stepeni.

Pripremamo bešamel sos od ulja, brašna i mleka. Kad lazanja bude gotova, vadimo je i prelivamo dobro.

Ponovo vraćamo u rernu i kad bude skoro gotova, po želji možemo posuti kačkavaljem i ponovo vratiti u rernu dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: