Način pripreme
Luk i šargarepu sitno iseckamo i propržimo u ugrejanom ulju, zajedno sa opranim sočivom.
Dodajemo paradajz i začine, s vremena na vreme mešamo da se ne zalepi.
Na kraju stavljamo leblebije, crveni i crni pasulj, promešamo lepo i 2-3 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.
Za prirpremu lazanje malo namažemo pleh. U njega stavljamo prvu tortilju, namažemo je paradajz pireom. Odozgo rasporedimo deo nadeva.
Nakon toga još jednu tortilju, ponovo namažemo paradajz pireom i ponovo delom nadeva.
To radimo dok ne potrošimo nadev (ako potrošimo tortilje, a ima još nadeva, možemo ga pojesti tako, sa pirinčem ili da napravimo nešto kao burito), na poslednju tortilju ne stavljamo ništa.
Stavljamo u rernu sa uključenim gornjim grejačem na oko 180 stepeni.
Pripremamo bešamel sos od ulja, brašna i mleka. Kad lazanja bude gotova, vadimo je i prelivamo dobro.
Ponovo vraćamo u rernu i kad bude skoro gotova, po želji možemo posuti kačkavaljem i ponovo vratiti u rernu dok se ne rastopi.