Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Okrugla prelivena kakao torta

Okrugla prelivena kakao torta

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Okrugla prelivena kakao torta
Fotografije: Boki Lazic
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Slatka, sočna, fina - kako odoleti ovoj torti?"

Potrebni sastojci

  • jaje - 2 kom.
  • šećer - 120 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 150 g
  • kakao - 30 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • za preliv
  • mlako mleko - 180 ml
  • kakao - 1 s.k.
  • za fil
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 80 g
  • vanilin šećer - 2 kom.
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, pomešati. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao i izmešati. Nasuti smesu u okrugli kalup i peći na180 stepeni 25 minuta.

Kad se ispeče kora preliti je mlekom sa kakaom. Staviti mleko da se ugreje i dodati šećer i brašno i vanilin šećer.

Razmutiti sve i kad se zgusne, ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku. Na koru staviti fil i posuti kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: