Teleće ćuftice u paradajz sosu

21/03/2019
"Ne pravimo ćuftice, ćuftice kupamo u paradajz sosu, zato što su tako najukusnije "
Priprema35 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 700 g
  • luk - 2 komada, srednje veličine
  • paradajz - 1 kg
  • začini - po vašem ukusu (so, peršun, čubar)
  • voda - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo mleveno meso i pravimo ćuftice - ko koju veličinu želi.

Nakon toga ih propržimo zajedno sa glavicama luka, prethodno isečemo na manje trakice.

Za to vreme uzimamo paradajz i oljuštimo od kože. Nakon toga sečemo na manje komade i dodajemo u mleveno meso sa lukom.

Nakon toga sipamo vodu, posolimo po ukusu i poklpamo da vri.

Nakon što provri mešamo češće da se ne zalepi.

Skidamo kad se paradajz sos zgusne.

Peršun i čubar dodajemo pre nego što skinemo sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar