Puslice sa čokoladom i pavlakom

22/03/2019
"Da li smo zaslužili poljubac za ovaj super detaljan i majstorski recept za puslice "
Priprema15 min.
Kuvanje24 min.
Ukupno39 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Radimo mikserom.

Rerna - 200 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Belanca ostavljamo u frižideru dva dana. Stavljamo u posudu miksera i ručnim mutimo umerenom brzinom dok ne dobijemo penu. Dodajemo polovinu šećera. Mutimo na visokoj brzini dok ne dobijemo meke vrhove. Kroz cediljku dodajemo kakao i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Dodajemo i preostali šećer. Mutimo dok ne dobijemo lepe vrhove i ne mogo čvrste. Smesu stavljamo u špric i pravimo puslice na papiru za pečenje.

Lupkamo pleh da izađe vazduh i stavljamo na 200 stepeni u rernu, odmah iskljućujemo. Tako ostavljamo puslice na jednu noć i ujutru su potpuno gotove.

Pavlaku ugrvamo na umerenoj vatri. Dodajemo i komade čokolade i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo da se ohladi.

Polovinu gotovih puslica potopimo u osnovu u rastopljenu čokoladu. Ostavljamo da se osuše. Odozgo pravimo linije od preostale čokolade.

Napomena: Radila sam sa dve posude. Deo smese od belanaca sam odvojila i ostavila belu, a u drugi deo sam dodala kakao.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar