Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Puslice sa čokoladom i pavlakom

Puslice sa čokoladom i pavlakom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Puslice sa čokoladom i pavlakom
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
39 min.
Porcije
20
"Da li smo zaslužili poljubac za ovaj super detaljan i majstorski recept za puslice"

Potrebni sastojci

  • belanca - 120 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kakao - 1 supena kašika
  • čokolada - 50 g, za potpanje
  • pavlaka - 50 g, visok procenat
* merne jedinice

Način pripreme

Radimo mikserom.

Rerna - 200 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Belanca ostavljamo u frižideru dva dana. Stavljamo u posudu miksera i ručnim mutimo umerenom brzinom dok ne dobijemo penu. Dodajemo polovinu šećera. Mutimo na visokoj brzini dok ne dobijemo meke vrhove. Kroz cediljku dodajemo kakao i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Dodajemo i preostali šećer. Mutimo dok ne dobijemo lepe vrhove i ne mogo čvrste. Smesu stavljamo u špric i pravimo puslice na papiru za pečenje.

Lupkamo pleh da izađe vazduh i stavljamo na 200 stepeni u rernu, odmah iskljućujemo. Tako ostavljamo puslice na jednu noć i ujutru su potpuno gotove.

Pavlaku ugrvamo na umerenoj vatri. Dodajemo i komade čokolade i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo da se ohladi.

Polovinu gotovih puslica potopimo u osnovu u rastopljenu čokoladu. Ostavljamo da se osuše. Odozgo pravimo linije od preostale čokolade.

Napomena: Radila sam sa dve posude. Deo smese od belanaca sam odvojila i ostavila belu, a u drugi deo sam dodala kakao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: