Način pripreme
Radimo mikserom.
Rerna - 200 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Belanca ostavljamo u frižideru dva dana. Stavljamo u posudu miksera i ručnim mutimo umerenom brzinom dok ne dobijemo penu. Dodajemo polovinu šećera. Mutimo na visokoj brzini dok ne dobijemo meke vrhove. Kroz cediljku dodajemo kakao i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Dodajemo i preostali šećer. Mutimo dok ne dobijemo lepe vrhove i ne mogo čvrste. Smesu stavljamo u špric i pravimo puslice na papiru za pečenje.
Lupkamo pleh da izađe vazduh i stavljamo na 200 stepeni u rernu, odmah iskljućujemo. Tako ostavljamo puslice na jednu noć i ujutru su potpuno gotove.
Pavlaku ugrvamo na umerenoj vatri. Dodajemo i komade čokolade i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo da se ohladi.
Polovinu gotovih puslica potopimo u osnovu u rastopljenu čokoladu. Ostavljamo da se osuše. Odozgo pravimo linije od preostale čokolade.
Napomena: Radila sam sa dve posude. Deo smese od belanaca sam odvojila i ostavila belu, a u drugi deo sam dodala kakao.