Domaći kantučini

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
204715
Domaći kantučini
Fotografije: Irena Hristova
1 / 2
22/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Super ukusni italijanski kolači, koji su odličan dodatak uz lepu kafu, ali i uz dobro ohlađeno belo vino"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 čaša
  • šećer - manje od jedne čaše
  • bademi - neoljušteni / ili drugi orašasti plodovi
  • so - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • vanila
  • kora od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su odokativno. Šećera je manje od brašna. Sve promešamo ručno. Testo podelimo na dva jednaka dela.

Pospite radnu površinu brašnom i razvucite testo na dva duguljasta hlepčića. Pecite na 160 stepeni 30 minuta.

Nakon toga isecite na tanke kriške (~3 cm) i stavite u rernu na 10 minuta, da budu hrskave.

Odlični kolači iz italijanske kuhinje. Volim da ih pravim, a još više da jedem. Možete ih jesti uz sok ili čaj, ali i uz belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: