Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem
Агнешка дроб сарма с билки
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem

Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
24/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
"Jedinstvena sarmica sa aromom mirisnih biljaka - jedno jelo sa kojim ćete uksuno ugostiti svoje prijatelje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprane jagnjeće iznutrice i creva se popare, baci se voda, doliva se topla, kuvaju se dok ne budu gotove i iseku se na sitno.

Svo povrće se iseče na sitno. U nekoliko kašika masnoće se dinstaju redom crni luk, pečruke, šargarepa, beli luk, pirinač - kad se doliva i malo vode, da je upije pirinal dodajemo i iznutrice.

Na kraju dinstanja dodajemo mladi luk i paradajz (ako nemate svež koristiteiz konzerve).

Začinjavamo solju, biberom dodajemo i usitnjene biljke (korišćenje biljaka je obaveznoa - ukus neće biti isti bez njih).

Dolivamo 3-4 šolje vode, prebacujemo smesu u posudu za pečenje i pečemo oko sat. Serviramo sarmicu sa kiselim mlekom i posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: