bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Milfoj»Puter milfoj sa kremom

Puter milfoj sa kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Puter milfoj sa kremom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
24/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
"Rešili smo da porušimo tradiciju i da napravimo ovaj klasičan desert sa lisnatim testom - ispalo nam je veličanstveno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 300 g
  • puding - 1 pakovanje, od vanile dr Oetker
  • sveže mleko - 300 ml
  • jagode - 5 - 6 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvijte lisnato testo u tanku koru. Pomoću čaše ili prstena isecite krugove.

Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljeni papirom za pečenje. Pospite ih šečerom u prahu. Stavite drugi list papira odozgo i pokrijte ih,

Pritisnite drugom posudom (težom - cilj je da posuda ne dozvoli testu da se podigne) i ispecite na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom dok ne bude gotovo. Ohladite.

Umutite puding prema uputstvu na pakovanju.

Namažite jedan krug kremom, garnirajte sa parčićima jagoda, stavite drugi krug i radite na isti način.

Završite trećim krugom. Pospite obilno šećerom u prahu. Radite tako dok se ne postroše sastojci.

Ostavite na hladnom nekoliko sati, pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: