Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Kolači sa kremom i trešnjama

Kolači sa kremom i trešnjama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Kolači sa kremom i trešnjama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
24/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Kolači sa kremom i trešnjama za omiljene goste"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 180 g
  • ulje - 50 ml
  • fanta pomorandža - 100 ml
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • brašno od rogača - 1 kašika ili kakao
  • Krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 150 ml
  • krem od jagode - 3 kašike, bez kuvanja
  • trešnje - za dekoraciju
  • čokoladne mrvice - 1 pakovanje
  • sirup od zove
  • sveže mleko - ukupno 250 ml (sa sirupom od zove)
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli. Dodajte ulje, fantu pomorandža i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Treba da se dobije smesa za kolač.

Odvojte u posudu trećinu smese i pomešajte prosejan kakao ili brašno od rogača. Promešajte u glatku smesu. U posudu 20 sa 30 cm sipajte polovinu bele smese, odozgo smesu sa kakaom i završite preostalom belom smesom.

Vrhom noža pređite u cik cak i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suve. Izvadite posudu za pečenje i probodite čačkalicom.

Prelijte hladnim sirupom, pripremljenim od pomešanog sirupa od zove i svežeg mleka, ukupna količina da bude 250 ml. Ohladite, a za to vreme spremite krem za kolače.

U posudi pomešajte hladnu tečnu pavlaku, kondenzovano mleko i krem od jagode bez kuvanja. Mutite mikserom da se zgusne.

Ako je mnogo gusto dodajte malo kiselog mleka i mešajte, biće lakše za špricanje.

Isecite kolač sa kremom na kvadrate, ukrasite ružicama, parčićima trešanja i pospite čokoladnim mrvicama.

Ukusni sa aromom zove i jednostavni za spremanje.

Počastite se sa prijateljima kolačima sa kremom i trešnjama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: