Način pripreme
Umute se jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli. Dodajte ulje, fantu pomorandža i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Treba da se dobije smesa za kolač.
Odvojte u posudu trećinu smese i pomešajte prosejan kakao ili brašno od rogača. Promešajte u glatku smesu. U posudu 20 sa 30 cm sipajte polovinu bele smese, odozgo smesu sa kakaom i završite preostalom belom smesom.
Vrhom noža pređite u cik cak i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suve. Izvadite posudu za pečenje i probodite čačkalicom.
Prelijte hladnim sirupom, pripremljenim od pomešanog sirupa od zove i svežeg mleka, ukupna količina da bude 250 ml. Ohladite, a za to vreme spremite krem za kolače.
U posudi pomešajte hladnu tečnu pavlaku, kondenzovano mleko i krem od jagode bez kuvanja. Mutite mikserom da se zgusne.
Ako je mnogo gusto dodajte malo kiselog mleka i mešajte, biće lakše za špricanje.
Isecite kolač sa kremom na kvadrate, ukrasite ružicama, parčićima trešanja i pospite čokoladnim mrvicama.
Ukusni sa aromom zove i jednostavni za spremanje.
Počastite se sa prijateljima kolačima sa kremom i trešnjama!