Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukom

26/03/2019
"Ovajkve turšije nam dajte - brze i veoma ukusne "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • malinovo sirće - 100 ml
  • vinsko sirće - 250 ml
  • voda - 350 ml
  • šećer - 50 g
  • susam - 20 g
  • majčina dušica - 20 g (sveža)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite krastavce i odvojite mekani deo sa semenkama, nakon toga isecite.

Isecite i crveni luk na kriške, takođe i šargarepu.

Da biste pripremili marinadu za turšiju, stavite na vatru duboku šerpu i ostavite da provri visko i sirće od maline zajedno sa šećerom, majčinom dušicom i solju.

Kad tečnost provri dodajte vodu i skinite posudu sa vatre. Dodajte unutra povrće u marinadu i promešajte.

Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite turšiju da odstoji na sobnoj temperaturi pola sata. Servirajte u posudi i pospite susamom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar