Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Meze»Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukom

Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ovajkve turšije nam dajte - brze i veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • malinovo sirće - 100 ml
  • vinsko sirće - 250 ml
  • voda - 350 ml
  • šećer - 50 g
  • susam - 20 g
  • majčina dušica - 20 g (sveža)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite krastavce i odvojite mekani deo sa semenkama, nakon toga isecite.

Isecite i crveni luk na kriške, takođe i šargarepu.

Da biste pripremili marinadu za turšiju, stavite na vatru duboku šerpu i ostavite da provri visko i sirće od maline zajedno sa šećerom, majčinom dušicom i solju.

Kad tečnost provri dodajte vodu i skinite posudu sa vatre. Dodajte unutra povrće u marinadu i promešajte.

Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite turšiju da odstoji na sobnoj temperaturi pola sata. Servirajte u posudi i pospite susamom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: