Način pripreme
Isecite crveni luk na polumesece ili krugove, ako volite hrskavije.
Paprike ispecite na ugrejanoj ringli da se raspuknu ili uradite to na željeni način.
Sterilizujte tegle vrelom vodom ili operite dobro.
Skuvajte marinadu, uradite sledeće.
U šerpu stavite sirće, vodu, šećer, so, biber, lovorov list i beli luk.
Stavite tečnost da provri 2-3 minuta, dok se so i šećer ne rastvore potpuno.
Prelivanje i čuvanje:
U tegle poređajte crveni luk i papričice.
Prelijte ugrejanom marinadom, tako da povrće bude dobro pokriveno.
Iseckajte beli luk na željenu veličinu i rasporedite ravnomerno.
Poklopite i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.
Čuvajte u frižideru.
Turšija bude ukusna nakon 2-3 dana, ali možete je jesti najranije nakon 24 sata.
Ako vam se više dopada mekša turšija, blanširajte luk 20 sekundi pre nego što ga stavite u teglu.
Za slađi ukus povećajte šećer na 3 supene kašike.
Možete dodati i krišku šargarepe za boju i dodatan ukus.
Pogledajte takođe kako da napravite peckane čorbadžijske paprike ili brzu turšiju sa bamijom.