Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Slatko-kisela marinada sa đumbirom i estragonom

Slatko-kisela marinada sa đumbirom i estragonom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Slatko-kisela marinada sa đumbirom i estragonom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Šta god da pečete, prvo marinirajte u ovoj aromatičnoj marinadi - posle ćemo pričati"

Potrebni sastojci

  • đumbir - od 2 - 3 cm koren
  • sok od limuna - sok od sveže isceđenog limuna
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • belo vino - 70 ml ili tamno pivo
  • estragon - 1 veza, strukovi
  • himalajska so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - čen /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izrendajte parče đumbira u odgovarajućoj posudi. Dodajte sok od sveže isceđenog limuna.

Dodajte med, sirće, alevu papriku, maslinovo ulje. Promešajte uz pomoć žice. Pred kraj dodajte vino /pivo/.

Začinite solju i sveže samlevenim biberom. Probajte i procenite, ako je potrebno dodajte i smanjite neki od sastojaka. Pitanje ukusa i želja, da li slađe, slanije, ljuće.

Grančice estragona operite i isecite sitno i dodajte u marinadu.

Promešajte ponovo sve sastojke i kad počnete da marinirate marinadom, potopite komade mesa u marinadu i masirajte rukama.

Marinada je odgovarajuća za pileće meso - batake, krilca ili celo pile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: