Način pripreme
Svi znamo koliko su korisni avokado, jabuka, crni luk, crvena paprika i još, i još.
U ovoj salati se nalaze vitamini: А, В, В1, В2, В3, В6, С...
Osim njih, unećemo i folnu kiselinu, askorbinsku kiselinu, fosfor, magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum i još, i još.
Jaja kuvamo dok ne budu gotova. Za to vreme sitno isečemo zelenu salatu. Luk sečemo na polumesec i izgnječimo sa malo soli, da pusti sokove. Crvenu papriku sečemo na ivice.
avokado isečemo na dva dela. Uz pomoć kašike vadimo iz kore i sečemo na kockice. Jabuku (opranu, ali neoljuštenu) očistimo od semenki i takođe isečemo.
Sve pomešamo u posudi za salatu, dodajemo oljuštena i isečena jaja, oceđenu konzervu tunjevine i pormešamo.
Prelivamo dresingom od soli, limuna i maslinovog ulja.
Ako je jabuka kisela, redukujemo sa sokom od limuna.
Salata je odgovarajuća i samostalno, kao večera.