Vitaminska salata sa avokadom i jabukom

28/03/2019
"Najukusnija salata u kojoj ima mnogo vitamina, servirajte sa vitaminom V-ince i živeli "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano355
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada
  • jabuka - 1 komad (ako je moguće kisela)
  • zelena salata - 1 komad
  • tunjevina - 1 konzerva u sopstvenom sosu /130 g/
  • crvena paprika - 1 komad
  • za dresing
  • so - po ukusu
  • limun - sok od 1/2
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • masline - nekoliko crnih (bez koštica) za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Svi znamo koliko su korisni avokado, jabuka, crni luk, crvena paprika i još, i još.

U ovoj salati se nalaze vitamini: А, В, В1, В2, В3, В6, С...

Osim njih, unećemo i folnu kiselinu, askorbinsku kiselinu, fosfor, magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum i još, i još.

Jaja kuvamo dok ne budu gotova. Za to vreme sitno isečemo zelenu salatu. Luk sečemo na polumesec i izgnječimo sa malo soli, da pusti sokove. Crvenu papriku sečemo na ivice.

avokado isečemo na dva dela. Uz pomoć kašike vadimo iz kore i sečemo na kockice. Jabuku (opranu, ali neoljuštenu) očistimo od semenki i takođe isečemo.

Sve pomešamo u posudi za salatu, dodajemo oljuštena i isečena jaja, oceđenu konzervu tunjevine i pormešamo.

Prelivamo dresingom od soli, limuna i maslinovog ulja.

Ako je jabuka kisela, redukujemo sa sokom od limuna.

Salata je odgovarajuća i samostalno, kao večera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar