Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Jednostavni krekeri sa parmezanom

Jednostavni krekeri sa parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Jednostavni krekeri sa parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Bez jaja i viška mleka - prirodni, hrskavi i zdraviji krekeri sa semenkama"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • speltino brašno - 1 šolja, integralno
  • so - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • paremazan - 40 g, fino izrendan
  • ruzmarin - 1 strukić, svež
  • provansalski začini - 1 kašičica, miks
  • ulje - 1/4 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • pavlaka - 3 supene kašike, miks
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte sve suve sastojke (obe vrste brašna, so, prašak za pecivo, začine i paremazan) i izmešajte.

Parmezan možete zameniti kačkavaljem, ali mora da bude izrendan na najsitnije rende.

Dodajte ulje i vodu.

Izmešajte sastojke drvenom kašikom, nakon čega testo umesite rukama.

Nije potrebno dugo mešenje, samo koliko je potrebno da oblikuje lopta testa.

Razvijt etesto na listu papira za pečenje u tanku koru debljine 0.5 cm.

Pospite miksom semenki i ponovo pređite oklagijom kako bi se semenke zalepile za testo.

Oštrim nožem ili nožem za sečenje pice naseckajte testo na male trouglove ili na dugačke štapiće. Naravno, mogu da se iseku i kalupčićima.

Da bi se dobio pravilan pravougaonik isekla sam krajeve speltinog testa.

Od isečaka sam oblikovala male kuglice koje sam spljeskala između dlanova i dobili su se mali slani keksići.

Premestila sam krekere zajedno sa papirom direktno na rešetku rerne i stavila sam da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C na otprilike 20 minuta, dok blago ne porumene jednostavni krekeri sa parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: