Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri od krompira sa parmezanom

Krekeri od krompira sa parmezanom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Krekeri od krompira sa parmezanom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
25
"Odmah da nađete povod za žurku, da vidimo kako su vam ispali ovi jedinstveni krekeri od krompira sa parmezanom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 200 g (jedan veći ili dva manja)
  • brašno - 150 g
  • maslac - 60 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • parmezan - 3 kašike
  • so - 3 prstohvata
  • za garniranje
  • sir - 1 kašika
  • majonez - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • file - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir i narendajte ga na sitno rende, a nakon toga pomešajte sa brašnom, mekim maslacem, maslinovim uljem, narendanim parmezanom i malo soli i zamesite testo.

Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj porvršini u debljinu 5-6 milimetara i isecite kekse pomoću kalupa. Poređajte kekse na papir za pečenje.

Zagrejte rernu. Ispecite krekere na 180 stepeni 15-20 minuta. Dobri su i tako, ali mogu da budu servirana sa još nečim.

Garnirajte sa kremom:

Grudvu maslaca pomešajte sa kašikom majoneza i dve kašike kisele pavlake.

Promešajte i stavite preko krekera po jednu kašičicu krema. Odozgo dobro ide i rolnica filea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: