Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Terin»Terin od patlidžana

Terin od patlidžana

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
4312597
Terin od patlidžana
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Savršeno jelo za letnje vrućine - hladan terin od patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 - 2 komada, u zavisnosti od veličine
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • beli luk
  • mirođija
  • biber
  • krem sir - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pečemo povrće na gril tiganju dok ne omekša i ostavljamo da se ohladi.

U posudi pomešamo krem sir sa začinima.

U kalup za terin stavljamo foliju i odozgo poređamo patlidžan, namažemo sloj krem sira i poređamo paprike, nakon toga sloj krem sira i ponovo patlidžan i na kraju krem sir i šargarepu.

Cilj je da dobijemo šarene redove kad odsečemo.

Ostavljamo u frižideru da se stegne oko 3-4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: