Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Umak od patlidžana i pasulja

Umak od patlidžana i pasulja

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Umak od patlidžana i pasulja1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"I čips, a i krastavčići su duplo ukusniji, kada ih servirate sa umakom od patlidžana i pasulja"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • med - 2 kašike
  • pasulj - 400 g, iz konzerve
  • senf - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite patlidžan, ogulite ha i isecite na komade. Ispasirajte ga zajedno sa pasuljem, belim lukom, medom, senfom i soja sosom.

Pasirajte dok ne dobijete gladak sos i dodajte so, maslinovo ulje i sok od limuna.

Sos je odličan za čips i razne vrste povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: