Bageti Hoću još

29/03/2019
"Znamo da ćete želeti još, zato vam dajemo i recept "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac zajedno sa šećerom i jednom kašičicom brašna u 100 ml mlake vode i ostavite smesu da nadođe.

Prosejte brašno, napravite u sredini udubljenje i stavite unutra jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju.

Dodajte so, maslinovo ulje, sveže mleko, nadošao kvasac i vodu. Poččnite da mesite dok ne dobijete meko, lepo testo. Ostavite gotovo testo da nadođe oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite nadev. Ugrejte ulje na vatri i dodajte sitno iseckan luk i mleveno meso, pomešano sa malo hladne vode.

Pospite biberom i čubrom i pržite dok se mleveno meso ne izmrvi. Na kraju stavite dve kašike paradajz pirea, promešajte i skinite sa vatre.

Pospite radnu površinu brašnom, stavite nadošlo testo i razvucite na koru debljine oko 1 cm. Isecite koru na pravougaonike prečnika 15 sa 10 cm.

Na svaki pravougaonik stavite po 1 supenu kašiku od smese sa mlevenim mesom i rasporedite po dužini. Uvijte testo u rolat, pritisnite ivice da ne izađe nadev i oblikujte kao duguljast hleb.

Na dno pleha stavite papir za pečenje i preko poređajte uvijene bagete.

Ostavite ih oko 20 minuta ponovo da nadođu, nakon toga odozgo na svakom bagetu napravite poprečne crte, ali pažljivo da ne izađe nadev.

Umutite žumance i u njega dodajte 1 kašičicu rastopljenog maslaca i 1 kašičicu vode. Dobijenom smesom, uz pomoć četke namažite odozgo svaki baget, nakon toga pospite susamom.

Stavite pleh sa bagetima u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar