Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Francuski baguette»Klasični francuski bageti

Klasični francuski bageti

Klasični francuski bageti
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
07/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
3
"Da li ste čuli za francuske bagete - nećete naći ukusnije od ovih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 750 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi kvasac razmutite u 50 ml tople vode. Ostavite ga na stranu i dodajte mu prstohvat brašna.

Brašno i so pomešajte i prosejte. Dodajte šećer i maslinovo ulje.

Napravite udubljenje. Isipajte kvasac i dodajte vodu. Zamesite meko testo. Neka odstoji 2 sata.

Napravite bagete i pecite u umerenoj rerni oko pola sata.

U slučaju da imate rernu bez ventilatora, onda stavite male činijice sa vodom oko posude, gde se peku bageti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: