Način pripreme
U velikoj posudi zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednje visoku temperaturu. Nakon toga se dodaju luk, beli luk i šargarepe. Meša se i kuva se 5 minuta.
Dodajte paredajz pire i mešajte još 2-3 minuta. Dodajte na kocke isečen paradajz, bujon i vodu. Promešajte i smanjite ringlu.
Pokrijte šerpu i ostavite da se krečka 15-20 minuta. Pasirajte. Dodajte pavlaku, so, biber, peršun, bosiljak i ostavite da se krčka još 5 minuta.
Da biste napravili dvopek, isecite baget na kolutove, svaki namažite maslinovim uljem. Stavite parmezan u nelepljivi tiganj na nekoliko gomilica.
Preko svake gomilice stavite po parče bageta. Pritisnite špatulom da se sir zalepi za hleb. Ponovite proceduru i sa druge strane bageta.
Servirajte čorbu od paradajza sa tako napravljenim dvopekom i malo bosiljka.
Čorba od paradajza sa parmezanom i dvopekom je gotova.