Način pripreme
U suvom tiganju sa dnom koje se ne lepi propržimo brašno na umerenoj vatri. Neprestano mešamo brašno da ne zagori. Brašno treba da promeni boju u bledobraon, tako se mirisi brašno pojačavaju i ono doboja miris pečenih orašastih plodova.
U dubokom tiganju ili šerpi rastopimo maslac sa uljem. Dodajemo sitno iseckan luk i kiseljak. Posolimo sa jednim prstohvatom soli, prstohvatom aleve paprike i malo bibera. Ringla treba da bude slaba, zeleni sastojci treba lepo da se dinstaju.
U posudi pomešamo brašno sa vodom i svežim mlekom. Većina ljudi voli da proprži brašno u ugrejanom maslacu, ali tako prilikom dodavanja tečnosti u smesi ostaju grudvice. Eto zašto je lepo da se brašno prethodno umuti žicom.
Nakon što rastvorimo brašno dodajemo sve u tiganj u kiseljak i luk. Pojačavamo vatru na umereno-jaku i uz neprestano mešanje čekamo da se kaša zgusne.
Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo sir i osrale sastojke. Po želji možemo razbiti nekoliko jaja u jelo. Pravila sam i varijantu da u jelo razbijem nekoliko jaja, ne mešajući ih da bi ostala cela (poširana).