Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)

Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Omlet sa biljkama prepun boja - jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiseljak
  • kopriva - 2 male šake, samo očišćeno lišće
  • vlašac - desetak stabljika (ili mladi luk 2 komada)
  • so
  • biber
  • piskavica
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Listove kiseljaka i koprive operite i kuvajte u malo vode oko 12 minuta. Zatim zeleno bilje uklonite rešetkastom kašikom.

Ocedite ih dobro od vode i ostavite sa strane da se ohlade.

Umutite jaja vrlo lagano u veliku posudu, začinite solju i biberom (ako želite, možete dodati kari), čubrom i piskavicom.

Usitnite vlašac-divlji luk (ili mladi luk). Ako koristite mladi luk, dobro ga je lagano dinstati oko minut u maslinovom ulju, pa će omlet biti mirisniji.

Ako omlet pravite samo od kiseljaka, ne morate da ga dinstate i kuvate unapred, ovaj postupak radite zbog koprive u omletu.

Dodajte u jaja i seckani vlašac, ohlađeno i oceđeno bilje i promešajte.

Smešu sipajte u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem i maslacem.

Kada se krajevi omleta dobro zacrvene, okrenite ga, najbolje uz pomoć tanjira ili poklopca (stavite tanjir na vrh omleta i brzo ga okrenite).

Vratite omlet u tiganj i nastavite da ga pržite sa druge strane. Ovakav omlet možete napraviti i u rerni dodavanjem sira i čeri paradajza.

Recept je za dvoje, povećajte količinu namirnica ako želite. Prijatno!

Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: