Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom

Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Krem supa od bundeve sa kiselom pavlakom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Lagana, zdrava i najvažnije - veoma ukusna krem supa od bundeve"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 3 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
  • kari
  • so
  • kisela pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu, šargarepu, krompir i luk, nakon što ih očistimo, operemo i isiečemo sitno, dinstamo u 1/2 masnoće. Prelivamo toplom vodom i kad provri posolimo. Kuvamo oko 20 minuta. Probamo povrće viljuškom da bismo bili sigurni.

Kuvano povrće pasriamo. Možemo staviti smesu u sito da bismo bili sigurni da nije ostalo maloh komada povrća.

Propržimo brašno sa preostalim delom kravljeg maslaca i razredimo sa svežim mlekom.

Dobijeni bešamel sos pomešamo sa pierom od povrća. Krem supu začinimo biberom i karijem.

Ako je po vašem mišljenju krem čorba mnogo gusta, možete razrediti vodom.

Prilikom serviranja u svaki tanjir stavite kašiku kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: