Način pripreme
Ovu supu sa kinoom sam prirpemila u ekspres loncu - samo za 15 minuta.
Kinoa se potopi na 30 minuta. Veoma dobro se opere u nekoliko voda. Ako ne to ne uradi, malo je gorča.
Stavlja se Ghi (ili maslac) u šerpu. Kada se zagreje, u njega se dodaje suvo grožđe i orašasti plodovi. Kada suvo grožđe počne da bubri, zajedno sa orašastim plodovima se vadi iz masnoće.
Tamo se stavlja oprana kinoa i meša se nekoliko minuta (blago pobeli).
Sipaju se 2 dela od one koja je korišćena za kinou. Zatvara se poklopac i kata zašušti, ostavlja se na 1 minutu.
Ostavlja se da oslobodi pritiask na prirodan način. Kinoa pije celu tečnost. Sipa se kondenzovanomleko (kokosovo) mleko i ostavlja se da provri.
Nakon otprilike 5 minuta vreme je za začine. Njih istucamo veoma sitno u avanu ili možemo da sameljemo u mlinu za kafu.
Dodajem ih u supu, dodajem prstohvat soli i šećer i propržene orašaste plodove i suvo grožđe. Čim se šećer istopi, egzotična supa od kinoe nam je gotova!
Veoma jednostavna, veoma ekonomična i neverovatno ukusna ova zdrava supa!