Način pripreme
Spanać se opere, osuši i iseče ili iskida na sitno. Šargarepa se iseče na sitne kocke i preliva se sveže ceđenim sokom od limuna i ostavlja se u njemu oko 20 minuta.
Paprike se iseku takođe na sitno, pri čemu se ostavlja nekoliko kolutova za garniranje salate. Crveni luk se takođe isecka na sitno, ostavljajući nekoliko kolutova za ukras.
U posudi pomepamo spanać, luk, paprike, iskidane listiće mente, usitnjeni peršun, orahe, iseckan čen belog luka i kocke šargarepe oceđene od limunovog soka (ostavljajući nekoliko kocki šargarepe za dekoraciju).
Prelivamo dresingom od pomešanog soka od limuna, bibera, soli i maslinovog ulja i promešamo salatu.
Fileti haringe se iseku na duge trake. Odvoje se koštice nekoliko zelenih maslina, u svaku se stavlja parče marinirane šargarepe i oko maslina se uvija rolinica od fileta marinirane haringe.
Da se ne bi odvilo zabode se sa strane čačkalicom.
U porcije tanjira se stavlja zelena salata u odozgo nekoliko rolnica haringe. Ukrašava se krugovima crvenog luka i paprike, dodaju se crne masline i preostale zelene masline.