Baštovanska janija sa piletinom

02/04/2019
"Sveže listove povrća možete ubrati i sami, tako vam se janija garantovano osladiti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g (file)
  • zelje - 20 - 30 listova
  • kiseljak - 10 - 15 listova
  • luk - 1 veza (mladi)
  • nana - 1 - 2 struka (mlada)
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 - 2 supene kašike (prepečeno)
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje. Stavite ga u šerpu sa vodom i skuvajte.

Operite i sitno isecite zelje, kiseljak i luk.

Dinstajte ih u ulju, dodajte i malo vode.

Kad omekšaju i kad voda ispari dodajte brašno, prethodno zapečeno na suvom tiganju i alevu papriku. Promešajte.

Procedite bujon od mesa i dodajte deo njega.

Dodajte meso, nanu, biber i so po ukusu.

Kuvajte jelo na tihoj vatri oko 20 minuta.

Servirajte sa sitno iseckanim peršunom.

Janiju možete priprmiti i sa drugom vrstom mesa.

Uvek bude ukusna.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar