Način pripreme
Listove kupusa cele potapamo u vrelu vodu i poparimo oko 3 minuta. Nakon što ih izvadimo, odmah ih potapamo u hladnu vodu.
Ocedimo i poređamo po dnu i ivicama namazane vatrostalne činije. Poređamo tako da ivicde ostanu da vise spolja.
U tiganju sa malo masti i vode disntamo prvo iseckani praziluk i šargarepu. Nakon toga dodajemo šargarepu, isečenu sitno.
Nakon što povrće omekša, dodajemo oprani pirinač. Sipamo u porciju tri šolje vode i ostavljamo pirinač da se krčka dok se ne skuva.
Začinimo solju i biberom. Ako je potrebno dodajemo još vode. Pre nego što bude gotovo dodajemo grašak.
Gotov pirinač prebacujemo u posude sa listovima kupusa. Ivice koje vise uvijamo tako da pokriju pirinač.
Posude stavljamo u rernu na 200 stepeni i pečemo 30 minuta. Prilikom serviranja posude okrećemo na tanjir.