Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posni pirinač u posudama od kupusa

Posni pirinač u posudama od kupusa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Posni pirinač u posudama od kupusa
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
03/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Dajte nam samo malo vremena u kuhinji i pripremićemo vam takav posni delikates, da ćete ostati bez reči"

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 5 - 6 komada
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • grašak - 1 šolja za kafu, iz konzerve
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Listove kupusa cele potapamo u vrelu vodu i poparimo oko 3 minuta. Nakon što ih izvadimo, odmah ih potapamo u hladnu vodu.

Ocedimo i poređamo po dnu i ivicama namazane vatrostalne činije. Poređamo tako da ivicde ostanu da vise spolja.

U tiganju sa malo masti i vode disntamo prvo iseckani praziluk i šargarepu. Nakon toga dodajemo šargarepu, isečenu sitno.

Nakon što povrće omekša, dodajemo oprani pirinač. Sipamo u porciju tri šolje vode i ostavljamo pirinač da se krčka dok se ne skuva.

Začinimo solju i biberom. Ako je potrebno dodajemo još vode. Pre nego što bude gotovo dodajemo grašak.

Gotov pirinač prebacujemo u posude sa listovima kupusa. Ivice koje vise uvijamo tako da pokriju pirinač.

Posude stavljamo u rernu na 200 stepeni i pečemo 30 minuta. Prilikom serviranja posude okrećemo na tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: