Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kroketi»Posni kroketi od kupusa

Posni kroketi od kupusa

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Posni kroketi od kupusa
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
24/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Kroketi za vreme posta ili kako da spremimo savršeno meze sa minimum truda i garantovanim ukusnim rezultatom"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • mirođija - 1 vezica (može i peršun)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleveni
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • griz - 1/2 šolje
  • pšenično brašno - 1/2 šolje
  • prezle - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Napunite duboku posudu za kuvanje vodom i stavite posudu na ringlu da voda provri.

Isecite kupus na četiri dela i stavite kriške povrća u kipuću vodu. Ostavite ga da vri oko pet minuta.

Izvadite kupus iz vode i ocedite ga. Isecite ga na manje parčiće i stavite u blender. Dodajte i sitno isečen luk. Sameljite povrće.

Dodajte sitno isečenu mirođiju (može i peršun), gnječeni beli luk, so, mleveni biber, brašno i griz.

Promešajte i ostavite smesu oko 30 minuta, da nabubri griz. Smesa treba da se ohladi.

Nakvasite ruke, zagrabite smesu i oblikujte krokete.

Pohujte u prezlama.

Zagrejte ulje i ispržite posne krokete od kupusa dok ne postanu zlatasti sa obe strane.

Servirajte krokete od kupusa sa omiljenim sosovima, biljkama i drugim povrćem.

Oni su posebno ukusni u kombinaciji sa paradajzom i graškom. Sjajan dodatak trošnoj zrnastoj hrani i krompir pireu.

Probajte ove krokete!

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: