Način pripreme
Napunite duboku posudu za kuvanje vodom i stavite posudu na ringlu da voda provri.
Isecite kupus na četiri dela i stavite kriške povrća u kipuću vodu. Ostavite ga da vri oko pet minuta.
Izvadite kupus iz vode i ocedite ga. Isecite ga na manje parčiće i stavite u blender. Dodajte i sitno isečen luk. Sameljite povrće.
Dodajte sitno isečenu mirođiju (može i peršun), gnječeni beli luk, so, mleveni biber, brašno i griz.
Promešajte i ostavite smesu oko 30 minuta, da nabubri griz. Smesa treba da se ohladi.
Nakvasite ruke, zagrabite smesu i oblikujte krokete.
Pohujte u prezlama.
Zagrejte ulje i ispržite posne krokete od kupusa dok ne postanu zlatasti sa obe strane.
Servirajte krokete od kupusa sa omiljenim sosovima, biljkama i drugim povrćem.
Oni su posebno ukusni u kombinaciji sa paradajzom i graškom. Sjajan dodatak trošnoj zrnastoj hrani i krompir pireu.
Probajte ove krokete!
Nek vam je ukusno!