Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Svež posni kupus u đuvečari

Svež posni kupus u đuvečari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k329
Svež posni kupus u đuvečari
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
03/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Probajte da biste videli da ukusan kupus može da se spremi u đuvečari i bez mesa"

Potrebni sastojci

  • kupus - 3 lg, glavica kupusa, sveža
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 1 tegla, sterilizovan
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - po ukusu
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • ljute paprike - 2 komada, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte glavicu kupusa na ivice, posolite po ukusu i blago izgnječite.

Prebacite kupus u đuvečaru i dodajte ulje, paradajz, istucane čenove belog luka, alevu papriku, crni biber po ukusu i ljute papričice.

Zatvorite poklopac đuveča i stavite u hladnu rernu, uključite na 240°C i pecite dok se kupus ne slegne. Smanjite temperaturu na 200 i izmešajte jelo, zatvorite poklopac i pecite još otprilike sat vremena.

Skinite poklopac i zapecite dok ne ispari njegov sok. Ovaj pečeni kupus je veoma jednostavan i ukusan!

Nikakva voda se ne dodaje u posni kupus u đuvečari, kuva se u sopstvenom sosu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: