Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu

Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
641133322
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
Fotografije: Diana Androva
1 / 3
05/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ovo je po našem mišljenju savršena komnbinacija 3 u 1 - patlidžan, mleveno meso, paradajz sos"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 kom.
  • mleveno meso - 600 g
  • za paradajz sos
  • paradajz - 830, ceo, iz konzerve
  • maslinovo ulje - 3 kašike, extra vergine
  • beli luk - 1 kašičica, sitno iseckan
  • lovorov list - 1 kom.
  • morska so - po želji
  • biber
  • origano - 1 kašučica, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane pečemo, dinstamo i oljuštimo (ostavljamo ih sa drškama). Otvaramo konzervu paradajza i sipamo sok od njega u posudu. Stavljamo paradajz u posebnu posudu i izgnječimo rukama.

Prebacujemo odvojeni sok u prvu posudu. Ugrevamo maslinovo ulje u šerpi na umerenoj vatri. Stavljamo luk i pržimo oko 2 minuta uz neprestano mešanje.

Dodajemo beli luk i pržimo dok ne dobije braon boju. Dodajemo sok od paradajza i stavljamo da smesa provri. Kuvamo dok se ne zgusne, nakon toga dodajemo izgnječeni paradajz, pola tegle vode, lovorov list, so i biber po ukusu. Ostavljamo sos da se malo krčka i često ga mešamo.

Gotov je kad se zgusne i redukuje do 3 ½ šolje tečnosti. Vadimo lovorov list i sipamo sos od paradjza u pleh, u kojem ćemo kasnije peči patlidžane.

Na providnoj foliji oblikujemo kvadrat od mlevenog mesa debljine 1 cm - veličina kvadrata treba da bude u skladu sa veličinom patlidžana. U sredinu stavljamo patldžan, malo ga rasporedim po sredini viljuškom da ga dobro posolim spolja i iznutra, ako želimo možemo dodati i kačkavalj.

Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.

Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: