Način pripreme
U jednu posudu pomešati meso, jaje i začine, dodati malo prezle da bi se smesa sjedinila i povezala i sve zajedno umijesiti. Meso prebaciti u pleh na alu foliju i oblikovati u pravoguaonik, tanko da bi se meso moglo fino urolati.
Otprilike na sredinu staviti tanko isečene dimljene pile'e grudi i preko njih sir. Polako folijom umotati u rolat i ubaciti u predhodno zagrijanu rernu na 250 stepeni, odprilike na 45-60 min zavisno od jačine rerne.
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče.
Za sos isjeći crveni i bijeli luk sitno, pa staviti u zagrijanu tavu sa maslinovim uljem, pa kad omekša staviti i isjeckane šampinjone da se dinstaju.
Kad se šampinjoni izdinstaju staviti pavlaku za kuhanje, senf i začiniti, a soja sos dodati pred kraj.
Ostaviti da se krčka na laganoj vatri, pa preliti preko ispečenog i isečenog rolovanog mesa.
Komentari