Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Mleveno meso sa leblebijom

Mleveno meso sa leblebijom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4005
Mleveno meso sa leblebijom
Fotografije: Lenka
1 / 3
12/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Osetite ukuse bliskog istoka. Uz ovo jelo najbolji je prilog pire, ali može i kus kus, bulgur..."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • slanina - 50 g
  • leblebija - 200 g, iz konzerve
  • praziluk - 1 struk
  • peršun - 1/5 veza
  • so
  • biber
  • korijander - 1/5 veza, list
  • beli luk u granulama - 1/2 k.k.
  • ulje - 3 s.k.
  • kari - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak pri spremanju ovog fantastičnog jela je da praziluk isečemo na tanke kolutove, ulje stavimo u dublji tiganj ili šerpu, pa kad se ugreje dodamo praziluk.

Iseckati slaninu na kockice pa spojiti sa prazilukom. Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.

Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari. Izmešati i sipati leblebije.

Dinstati još 5 minuta i jelo je spremno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: