Način pripreme
Da biste poširali jaje ugrejte vodu u šerpi do temprature pre vrenja. Dodajte sirće. Promešajte brzo vodu, da ne provri i stavite jaje u centar vrtloga. Ne mešajte, ostavit jaje dok belance ne bude gotovo, a žumance ostane meko.
U tiganju dinstajte masc, sitno iseckane pečurke i peršun. Dodajte origano i majčinu dušicu. Odvojite nekoliko pečuraka da biste ukrasili jelo na kraju.
Dodajte kukuruzni griz u pečurke i mešajte dok se griz ne proprži i zrna ne odvoje jedno od drugog. Dodajte sveže mleko, smanjite vatru i mešajte dok se ne zgusne.
Pripremite preliv tako što proržite maslac i dimljenu alevu papriku u tiganju.
Servirajte gotov kačamak na tanjiru, stavite jaje u sredinu i ukrasite mrvljenim kravljim sirom i pečurkama. Na kraju prelijte proprženim maslacem sa dimljenom alevom paprikom.