Način pripreme
Jaja se umute. Svinjski kotleti se istucaju dobro kroz foliju. Začinе se solju i biberom. Nakon toga se uvaljaju u prezle, umućena jaja i opet u prezle. Isprže se u tiganju sa zagrejanim uljem sa obe strane, dok ne postanu zlatasti. Nakon toga se zapeku u prethodno zagrejanoj rerni oko 10 minuta.
Za rižotu, orvo se pečurke iseku na kolutove, a divlji luk se isecka. Dinstaju se u malo maslinovog ulja, dok ne omekšaju i tečnost ne ispari.
Izvade se i u istom tiganju sa maslinovim uljem se zaprži pirinač i sitno iseckana glavica luka. Dodaje se vino i nakon što uvri, dodaje se bujon od povrća malo po malo.
Meša se neperestano, pri čemu se pazi da pirinač ne ostane žedan. Na kraju se dodaju izdinstane pečurke, parčići svih sireva, so, biber. Hrskavi kotleti se serviraju sa garnirungom od toplog rižota.