Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Jela u đuvečari»Kačamak sa pečurkama i kačkavaljem u đuvečari

Kačamak sa pečurkama i kačkavaljem u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Kačamak sa pečurkama i kačkavaljem u đuvečari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
26/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Sjajan predlog za laganu večeru, koji možete da probate još danas"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 1 šolja
  • voda - 3 1/2 šolja
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • pečurke - 200 g
  • praziluk - 1 struk
  • maslac - 1 supena kašika
  • kačkavalj - 150 g
  • parmezan - 30 g
  • so
  • crni biber
  • maslac - za podmazivanje đuveča
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja = 200 ml

Ideju za ovaj kačamak sam videla na kanalu Subjektivno o Italiji.

U originalnom receptu ima i mlevenog mesa, ali ja sam odlučila da ga preskočim.

Shodno tome promenila sam i deo sastojaka da odgovaraju našem ukusu i predlažem vam moju varijantu.

Očistite i naseckajte pečurke i praziluk.

Zagrejte malo ulja i propržite prvo pečurke na nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte praziluk, kao i so i crni biber po ukusu. Kuvajte još 2-3 minute, nakon čega sklonite sa ringle.

Pripremite kačamak.

Zagrejte vodu do stepena ključanja sa kašičicom soli i ulja.

Čim provri, dodajte kukuruzni griz i mešajte dok se ne zgusti.

Oduzeće ne više od minutu, dve.

U gotov kačamak dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.

Kačkavalj naseckajte na ne mnogo krupne komade i dodajte polovinu njega u kačamak.

2 đuvečare namažite sa malo maslaca i u njima rasporedite kačamak.

Kašikom oblikujte malo udubljenje i napunite ga zaprženim pečurkama.

Odozgo rasporedite ostali kačkavalj i malo parmezana.

Stavite đuvečare u rernu da se zapeku na 15 minuta na funkciji gril.

Kačamak sa pečurkama i kačkavaljem u đuvečari je sjajan predlog za laganu večeru.

Brzo, jednostavno i veoma ukusno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: