Način pripreme
1 šolja = 200 ml
Ideju za ovaj kačamak sam videla na kanalu Subjektivno o Italiji.
U originalnom receptu ima i mlevenog mesa, ali ja sam odlučila da ga preskočim.
Shodno tome promenila sam i deo sastojaka da odgovaraju našem ukusu i predlažem vam moju varijantu.
Očistite i naseckajte pečurke i praziluk.
Zagrejte malo ulja i propržite prvo pečurke na nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte praziluk, kao i so i crni biber po ukusu. Kuvajte još 2-3 minute, nakon čega sklonite sa ringle.
Pripremite kačamak.
Zagrejte vodu do stepena ključanja sa kašičicom soli i ulja.
Čim provri, dodajte kukuruzni griz i mešajte dok se ne zgusti.
Oduzeće ne više od minutu, dve.
U gotov kačamak dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.
Kačkavalj naseckajte na ne mnogo krupne komade i dodajte polovinu njega u kačamak.
2 đuvečare namažite sa malo maslaca i u njima rasporedite kačamak.
Kašikom oblikujte malo udubljenje i napunite ga zaprženim pečurkama.
Odozgo rasporedite ostali kačkavalj i malo parmezana.
Stavite đuvečare u rernu da se zapeku na 15 minuta na funkciji gril.
Kačamak sa pečurkama i kačkavaljem u đuvečari je sjajan predlog za laganu večeru.
Brzo, jednostavno i veoma ukusno.
Prijatno!