Bejbi rol-viršle sa nanom

08/04/2019
"Nemojte ih pokazivati nikom u kuću, zato što će vam dušu izvaditi da ih pripremite "
Priprema80 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno110 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g, tip 500
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 300 ml
  • ulje - 60 ml
  • so - 1 kašičica
  • nana - 3 supene kašike
  • viršle - 22 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo na kuhinjskoj vagi izmrvimo brašno i nakon toga prosejemo. U čaši za merenje ugrejemo vodu i u nju dodajemo kvasac i šećer. Ostavljamo kvasac da se aktiriva, dobro promešamo da se rastvori.

Dodajemo u brašno so i izmrvljenu nanu, dobro promešamo kašikom i napravimo udubljenje u koje stavljamo ulje.

Kad se kvasac aktivira, postepeno dodajemo u brašno, počinjemo da mešamo kašikom. Zamesimo testo, ono ne treba da bude lepljivo.

Ostavljamo u posudi da nadođe, odozgo posipamo brašnom samo testo i odozgo takođe sipamo brašno. Uvijamo krpom ili stavljamo novine odozgo.

Nakon što se testo udvostruči, premesimo ga. Ja sam ga mesila, kad je nadošlo i na osnovu toga sam ga podelila na 22 lopte (svaka po 50 g).

Svaku loptu razvlačimo na pravougaonik. U sredinu stavljamo bejbi viršlu, uvijamo polovinom testa. Drugu polovinu testa nožem isečemo na trake i ponovo uvijamo.

Nakon što budu gotove, uzimamo veliki pleh, namažemo ga uljem, posipamo bršanom. Cilj je da se ne zalepe i poređamo ih.

Ostavljamo da nadođu, ali malo. Pečemo na 180-190 stepeni oko 35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar