Način pripreme
Prvo na kuhinjskoj vagi izmrvimo brašno i nakon toga prosejemo. U čaši za merenje ugrejemo vodu i u nju dodajemo kvasac i šećer. Ostavljamo kvasac da se aktiriva, dobro promešamo da se rastvori.
Dodajemo u brašno so i izmrvljenu nanu, dobro promešamo kašikom i napravimo udubljenje u koje stavljamo ulje.
Kad se kvasac aktivira, postepeno dodajemo u brašno, počinjemo da mešamo kašikom. Zamesimo testo, ono ne treba da bude lepljivo.
Ostavljamo u posudi da nadođe, odozgo posipamo brašnom samo testo i odozgo takođe sipamo brašno. Uvijamo krpom ili stavljamo novine odozgo.
Nakon što se testo udvostruči, premesimo ga. Ja sam ga mesila, kad je nadošlo i na osnovu toga sam ga podelila na 22 lopte (svaka po 50 g).
Svaku loptu razvlačimo na pravougaonik. U sredinu stavljamo bejbi viršlu, uvijamo polovinom testa. Drugu polovinu testa nožem isečemo na trake i ponovo uvijamo.
Nakon što budu gotove, uzimamo veliki pleh, namažemo ga uljem, posipamo bršanom. Cilj je da se ne zalepe i poređamo ih.
Ostavljamo da nadođu, ali malo. Pečemo na 180-190 stepeni oko 35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni.