Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Jagnjeći kebap u patlidžanu

Jagnjeći kebap u patlidžanu

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Jagnjeći kebap u patlidžanu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Da čujem aplauze za ovaj ukusan recept, zato što je zaslužio"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • maslac - 2 komada
  • luk - 200 g
  • patlidžan - 1.5 kg
  • paradajz - 600 g
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 50 g
  • belo vino - 100 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na male komade i uvaljamo ih u brašno. Pržimo u ugrejanom maslacu dok meso ne omekša.

Očistimo patlidžan i izvadimo unutrašnjost tako da dobijemo čamce. Ispržimo u istoj masti, nakon toga ih vadimo i stavljamo na ubrus.

U istu mast stavljamo sitno iseckan luk, paradajz i unutrašnjost patlidžana da se prže. Dodajemo so i začine i dodajemo meso i belo vino. Ostavljamo sve da provri i nadevom napunimo patlidžan.

Stavljamo ih u pleh, prelivamo sosom iz prženja. Pečemo dok jelo ne bude gotovo. Nakon toga prelivamo umućenim jajima i vraćamo u rernu da se zapeče dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: