Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ćevap»Jagnjeći kebap s lukom i dve vrste pečuraka

Jagnjeći kebap s lukom i dve vrste pečuraka

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Jagnjeći kebap s lukom i dve vrste pečuraka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Krhka jagnjetina s bogatim sosom i zanosnom aromom, koju obavezno treba da probate!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 400 g, kuvano
  • luk - 2 - 3 glavice
  • šampinjoni - 150 g
  • lisičarke - 150 g
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U malo ulja prodinstajte luk i pečurke. Dodajte meso i paradajz pire.

Promešajte i dodajte začine. Rastvorite brašno u malo vode i sipajte ga u tiganj.

Dodajte još vode (oko 400 ml) i ostavite jelo da se krčka dok se ne zgusne i luk ne omekša.

Pospite iseckanim peršunom.

Servirajte s pirinčem ili krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: