Način pripreme
Očistimo glavicu luka, papriku i šargarepu. Luk sitno sečemo. Šargarepu izrendamo na sitnije rende. Papriku sečemo na sitne komade.
U tiganj stavljamo 5 supenih kašika da se dobro ugreju. Unutra stavljamo luk, papriku i šargarepu da se zaprži. Mešamo neprestano. Izgnječimo mleveno meso dobro u posudi i začinimo sa malo bibera po ukusu. Kad povrće bude gotovo, dodajemo mleveno meso i mešamo drvenom kašikom neprestano.
Mleveno meso treba da se zaprži i da se izmrvi. Oljuštimo paradajz od kore i sitno sečemo. Dodajemo i njih unutra u tiganj i promešamo. Začinimo solju i biberom. Stavljamo unutra suvi čubar i promešamo. Ostavljamo sve da provri. Promešamo i smanjujemo ringlu.
Oljuštimo krompir i sečemo na kockice. Kad smesa bude gotova, pomešamo je sa krompirom. Namažemo pleh uljem, oko 2 supene kašike.
Sipamo sastojke unutra i poravnamo. Ako je potrebno promešamo da svuda ima ravnomerno mlevenog mesa i povrća. Prelivamo sa 2/3 šolje tople vode da pokrije jelo.
Stavljamo musaku u ugrejanu rernu i pečemo na 220 stepeni dok tečnost ne ispari i dok se ne zapeče. Krompir treba da porumeni. Pečemo dok ne bude gotovo, oko 70 minuta.
U posudi pomešamo 1 jaje. U njega stavljamo 200 g gustog kiselog mleka i brašno. Promešamo smesu za preliv dobro i kašikom stavljamo preko zapečene musake.
Vraćamo u rernu i pečemo oko 20 minuta dok ne porumeni.
Neka vam je slatko!