Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Tarator na žetvarski način

Tarator na žetvarski način

Emilia PetkovaEmilia Petkova
Šegrt
155211
Tarator na žetvarski način
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
09/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Jedinstven tarator bez mleka - pogledajte kako da napravite žetvarski tarator"

Potrebni sastojci

  • hleb - 20 krišaka
  • orasi - 200 g
  • sirće - 150 ml
  • beli luk - 100 g
  • ulje - 20 ml
  • so - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnjećite hleb na kašu, prethodno potopljen u hladnu vodu.

Dodajte u njega iseckane orahe, čenove belog luka, sirće i ulje/maslinovo ulje.

Promešajte dobro smesu i razredite je hladnom vodom.

Tarator servirajte hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: