Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Krempita sa mlečnom čokoladom i slatkom od ribizle

Krempita sa mlečnom čokoladom i slatkom od ribizle

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Krempita sa mlečnom čokoladom i slatkom od ribizle
Fotografije: Anonymous
1 / 4
10/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Poželeli smo da desert bude sočan i aromatičan, ali ovaj je prevazišao sva naša očekivanja"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kesica
  • krem sir - 400 g
  • skrob - 1 kesica, od vanile
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • šećer - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • voda - 4 supene kašike
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • maslac - 1 supena kašika
  • voda - 1 supena kašika
  • za krem
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • za ukras
  • slatko od ribizle
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja, vanilu, maslac, 2 supene kašike šećera i brašno dok ne dobijemo glatku smesu.

Rasporedimo je po dnu pleha, obloženog papirom za pečenje. Stavljamo u frižider na 15 minuta.

Za to vreme u posudi umutimo preostali šećer, krem sir i sok od limuna.

Rastvaramo skrob u vodi i dodajemo u smesu. Vadimo pleh, u koji smo stavili odsnovu, iz frižidera i sipamo smesu odozgo.

Poravnamo i stavljamo u rernu. Pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Vadimo i ostavljamo da se ohladi 2-3 sata-

Nakon toga rastopimo čokoladu sa maslacem i uz neprestano mešanje dodajemo vodu. Sipamo i rasporedimo glazuru preko hladnog kolača. Poravnamo i stavljamo u frižider na jedan sat.

U posudi pomešamo krem sir, šećer u prahu i vanilu, rasporedimo preko glazure.

Stavljamo u frižider na jednu noć da se potpuno stegne. Prilikom serviranja kad isečemo na komade, odozgo preko krema ravnomerno stavljamo slatko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: