Način pripreme
Počinje sa pripremom krema.
Umutite jaja, šećer i vanilu i postepeno dodajte sveže mleko i 1 kašiku brašna.
Gotova smesa se prebacuje u duboku šerpu i kuva na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
Kada se krem već zgusnuo, sklonite ga sa šporeta, dodajte čokoladu na komadiće i ponovo vratite na šporet. Mešajte dok se čokolada ne istopi i dobro promeša.
Sada je na redu maslac, koji se dodaje odmah nakon što se lonac skine sa ringle (maslac mora biti hladan).
Krem se ponovo umuti i tako se dobija odličan ukus ovog čokoladnog krema.
Da biste napravili tortu od piškota, potreban vam je pleh sa dnom koje se odvaja od 21 cm.
Pokrijte dno i stranice pleha prozirnom folijom i poređajte piškote, umačući svaku u sveže mleko. Svaka rupa mora biti prekrivena piškotom da se krem ne bi raširila (piškote se ređaju po ivicama pleha).
Sipajte sav krem, dobro premažite i ponovo poređajte piškote.
Pokrijte vrh folijom i ostavite tortu u frižideru 1 noć.
Ujutru se torta prevrne na odgovarajući pleh/posudu i premaže kremom. Po želji možete je preliti čokoladom otopljenom na pari.
Torta sa piškotama i mlečnom čokoladom je spremna.