Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Tortica sa piškotama i mlečnom čokoladom

Tortica sa piškotama i mlečnom čokoladom

ElinkaElinka
Početnik
168354
Tortica sa piškotama i mlečnom čokoladom
Fotografije: Elinka
1 / 2
02/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Odlična torta sa bogatim ukusom čokolade. Pogledajte kako da je pripremite"

Potrebni sastojci

  • piškote - 400 g
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • vanila - 1 komada (0, 2 g)
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac - 200 g
  • brašno - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Počinje sa pripremom krema.

Umutite jaja, šećer i vanilu i postepeno dodajte sveže mleko i 1 kašiku brašna.

Gotova smesa se prebacuje u duboku šerpu i kuva na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

Kada se krem već zgusnuo, sklonite ga sa šporeta, dodajte čokoladu na komadiće i ponovo vratite na šporet. Mešajte dok se čokolada ne istopi i dobro promeša.

Sada je na redu maslac, koji se dodaje odmah nakon što se lonac skine sa ringle (maslac mora biti hladan).

Krem se ponovo umuti i tako se dobija odličan ukus ovog čokoladnog krema.

Da biste napravili tortu od piškota, potreban vam je pleh sa dnom koje se odvaja od 21 cm.

Pokrijte dno i stranice pleha prozirnom folijom i poređajte piškote, umačući svaku u sveže mleko. Svaka rupa mora biti prekrivena piškotom da se krem ne bi raširila (piškote se ređaju po ivicama pleha).

Sipajte sav krem, dobro premažite i ponovo poređajte piškote.

Pokrijte vrh folijom i ostavite tortu u frižideru 1 noć.

Ujutru se torta prevrne na odgovarajući pleh/posudu i premaže kremom. Po želji možete je preliti čokoladom otopljenom na pari.

Torta sa piškotama i mlečnom čokoladom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: