Način pripreme
Mleveno meso stavljamo u odgovarajuću posudu i u njega izrendamo luk i izmrvimo hleb. Razbijemo jaje, posipamo biberom, kuminom i solju. Dodajemo sodu i prelivamo gaziranom vodom. Sve to dobro promešamo i ostavljam oda odstoji 30 minuta.
Za to vreme krompir sečemo na kriške i pržimo u ulju. Začinimo solju i biberom. Pržimo oko 15 minuta. Prebacujemo u odgovarajući pleh, oceđene od masnoće.
Kačkavalj sečemo na ivice, šireoke i debele oko 1 prst. Od odstojalog mleveno mesa oblikujemo ćufte, stavljamo ih u namazan papir za pečenje.
Pokrivamo ponovo papirom za pečenje i razvučemo tanku koru. Skidamo gornji papir. Preko svake razvučene ćufte stavljamo kačkavalj i uvijamo u rolat. Oblikujemo da lići na ćevap.
Poređamo preko proprženog krompira. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Za to vreme u tiganju rastopimo maslac i sipamo sok od paradajza.
Začinimo biberom, alevom paprikom i solju. Ostavljamo da se krčka dok se ne zgusne.
Gotove ćufte vadimo iz rerne i prelivamo sosom od paradajza.