Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Ćevapčići sa krompirom i sosom od paradajza

Ćevapčići sa krompirom i sosom od paradajza

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Ćevapčići sa krompirom i sosom od paradajza3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
10
"Toliko jednostavno i toliko ukusno da kada izvadite iz rerne, pitaćete se odakle da počnete"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • hleb - 3 kriške
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • kumin - 1/2 kesice
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • gazirana voda - 1 šolja za kafu
  • kačkavalj - 200 g
  • krompir - 400 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • za sos od paradajza
  • sok od paradajza - 1 tegla, srednja (domaći)
  • maslac - 100 g
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavljamo u odgovarajuću posudu i u njega izrendamo luk i izmrvimo hleb. Razbijemo jaje, posipamo biberom, kuminom i solju. Dodajemo sodu i prelivamo gaziranom vodom. Sve to dobro promešamo i ostavljam oda odstoji 30 minuta.

Za to vreme krompir sečemo na kriške i pržimo u ulju. Začinimo solju i biberom. Pržimo oko 15 minuta. Prebacujemo u odgovarajući pleh, oceđene od masnoće.

Kačkavalj sečemo na ivice, šireoke i debele oko 1 prst. Od odstojalog mleveno mesa oblikujemo ćufte, stavljamo ih u namazan papir za pečenje.

Pokrivamo ponovo papirom za pečenje i razvučemo tanku koru. Skidamo gornji papir. Preko svake razvučene ćufte stavljamo kačkavalj i uvijamo u rolat. Oblikujemo da lići na ćevap.

Poređamo preko proprženog krompira. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Za to vreme u tiganju rastopimo maslac i sipamo sok od paradajza.

Začinimo biberom, alevom paprikom i solju. Ostavljamo da se krčka dok se ne zgusne.

Gotove ćufte vadimo iz rerne i prelivamo sosom od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: